16
/
en
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
29795
2780
2

9 h, jan 1, 1914 y - Во периодот меѓу двете светски војни оживува литературната дејност на македонски јазик.

Description:

Се изведуваат драмите: "Ленче Кумановче", "Печалбари", "Парите се отепувачка".Поетски збирки: "Белите мугри", "Мскавици", "Пеш по светот".

Added to timeline:

12 Sep 2017
0
0
103
New timeline
Историја на македонскиот јазик

Date:

9 h, jan 1, 1914 y
Now
~ 104 years ago
PayPal - The safer, easier way to pay online!logo
About & FeedbackTermsPrivacy