18
/
en
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
20460
1883
2

oct 14, 1913 - Втора Балканска Војна

Description:

Во овој период македонските автори пишуваат на дијалект или јазик од соседните држави. Тоа се така наречени двојазични, дводомни автори. Единствено Коста Солев Рацин пишува на македонски народен јазик.

Added to timeline:

14 Sep 2017
0
0
231
Историја на Македонскиот јазик

Date:

oct 14, 1913
Now
~ 105 years ago
PayPal - The safer, easier way to pay online!logo
About & FeedbackTermsPrivacy