19
/
en
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
20459
1883
2

aug 2, 1903 - ИЛИНДЕНСКО ВОСТАНИЕ

Description:

Крик за ослободување на Македонија од Турска власт. Се ослободува територија околу Крушево и Битола и се формира Крушевска Република која постои само 10 дена, но е најголемото постигнување на македонските револуционери во тој период.

Added to timeline:

14 Sep 2017
0
0
231
Историја на Македонскиот јазик

Date:

aug 2, 1903
Now
~ 115 years ago
PayPal - The safer, easier way to pay online!logo
About & FeedbackTermsPrivacy