18
/pt/
pt
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
26187
2385
2

1 jan 1945 ano - Создавање на Македонската кирилична азбука

Descrição:

Македонската азбука е создадена по налог на АСНОМ и е најслична на српската азбука со исклучок на буквите Ѕ, Ѓ, Ќ. Има 31 букви.

Adicionado na linha do tempo:

14 set 2017
0
0
222
Проект по Македонски Јазик
Изработиле:
Стефан Кузмановски
Александар Безег
IX3

Data:

1 jan 1945 ano
Agora
~ 74 years ago
PayPal - The safer, easier way to pay online!logo
About & FeedbackAcordoPrivacidade