17
/
en
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
37219
2864
2

aug 24, 1810 - Роден е Димитар Миладинов

Description:

Се родил во Струга
и бил преродбеник, поет, учител. Заедно со својот помлад брат Константин водел организирана борба против денационализаторството, политиката на грчката влада на македонските подрачја.

Added to timeline:

15 Sep 2017
0
0
200
Историја на македонскиот јазки

Date:

aug 24, 1810
Now
~ 208 years ago
PayPal - The safer, easier way to pay online!logo
About & FeedbackTermsPrivacy