17
/
en
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
36082
3483
2

aug 2, 1944 - Првото заседание на АСНОМ

Description:

Антифашистичко собрание на народното ослободување на Македонија кое се одржало во манастирот Прохор Пчински било донесено решение за воведување на македонскиот јазик како службен јазик во македонската држава

Added to timeline:

15 Sep 2017
0
0
114
Историјата на македонскиот јазик
Михаил Митровски
Алмир Рашит

Date:

aug 2, 1944
Now
~ 74 years ago
PayPal - The safer, easier way to pay online!logo
About & FeedbackTermsPrivacy