18
/
en
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
34459
2817
2

apr 14, 1107 - Македонската варијанта

Description:

Црковните книги биле препишувани со знаци од глаголицата. Препишувачите од различни словенски народности внесувале свои јазични црти. Така настанала македонската варијанта која го означила почетокот на македонскиот јазик.

Added to timeline:

14 Sep 2017
0
0
129
Историја на Македонскиот Јазик
Проект на Карина Митрева и Ребека Костовска IX 3

Date:

apr 14, 1107
Now
~ 912 years ago
PayPal - The safer, easier way to pay online!logo
About & FeedbackTermsPrivacy