13
/
en
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
34410
3324
1

nov 29, 1159 - Старословенскиот јазик до 18 век

Description:

Во историскиот развој на македонскиот јазик разликуваме старословенски и црковнословенски период.Писмената активност на Словените опфаќа два периода: старословенски (IX – XI век) и црковнословенски (XII – XVIII век).

Added to timeline:

11 months ago
0
0
92
Историјата на Македонскиот Јазик

Date:

nov 29, 1159
Now
~ 859 years ago
FeedbackAboutTermsPrivacy