17
/
en
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
30306
2341
2

sep 1, 1905 - Објавување на списанието "Вардар"

Description:

„Вардар“ е првото списание за наука, литература и политички прашања напишано на македонски јазик чиј уредник и основач бил Крсте Мисирков. Списанието било објавено на 1 септември 1905 година во Одеса, Украина. Иако било предвидено списанието да излегува по еднаш месечно тоа излегло само во еден број.

Added to timeline:

17 Sep 2017
0
0
156
ИСТОРИЈА НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК
Изработиле: Анастасија Атанасовска и Инес Неделковска

Date:

sep 1, 1905
Now
~ 113 years ago
PayPal - The safer, easier way to pay online!logo
About & FeedbackTermsPrivacy