17
/
en
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
30304
2341
2

jan 1, 1903 - Објавување на „За македонцките работи“

Description:

„За македонцките работи“ е книга напишана од страна на Крсте Петков Мисирков и е објавена во 1903 година во Софија. Во книгата се обработуваат тематики поврзани со основање на стандарден македонски јазик, правопис и азбука.

Added to timeline:

17 Sep 2017
0
0
156
ИСТОРИЈА НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК
Изработиле: Анастасија Атанасовска и Инес Неделковска

Date:

jan 1, 1903
Now
~ 115 years ago
PayPal - The safer, easier way to pay online!logo
About & FeedbackTermsPrivacy