16
/
en
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
30302
2341
2

jan 1, 862 - Создавање на Глаголицата

Description:

Во втората половина од IX век, 862/863 година Кирил со помош на Методиј ја создал првата словенска азбука Глаголица која броела 38 букви.

Added to timeline:

17 Sep 2017
0
0
154
ИСТОРИЈА НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК
Изработиле: Анастасија Атанасовска и Инес Неделковска

Date:

jan 1, 862
Now
~ 1157 years ago
PayPal - The safer, easier way to pay online!logo
About & FeedbackTermsPrivacy