19
/
en
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
30300
2341
2

jan 1, 1855 - Средбата на Димитар Миладинов и Вук Караџич

Description:

Димитар Миладинов сите свои песни ги пишувал на грчки јазик, но по средбата со Вук Караџиќ во 1855/1856 година сосема го променил своето мислење и сите свои творби со помош на Константин почнал да ги преведува и препишува со кирилично писмо.

Added to timeline:

17 Sep 2017
0
0
175
ИСТОРИЈА НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК
Изработиле: Анастасија Атанасовска и Инес Неделковска

Date:

jan 1, 1855
Now
~ 164 years ago
PayPal - The safer, easier way to pay online!logo
About & FeedbackTermsPrivacy