18
/
en
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
30263
2835
2

apr 3, 893 - Создавање на Кирилицата

Description:

Св. Климент ја упростил Глаголицата и ја нарекол Кирилица по неговиот учител. Имала 44 букви.

Added to timeline:

12 Sep 2017
0
0
140
Историја на Македонскиот Јазик
Изработиле: Андреј Велјаноски
Стефан Ѓошов
Иво Угриноски
I...

Date:

apr 3, 893
Now
~ 1126 years ago
PayPal - The safer, easier way to pay online!logo
About & FeedbackTermsPrivacy