18
/
en
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
30140
2817
2

jan 1, 1855 - Граѓанска литература

Description:

Некаде средина на XIX се забележувале почетоците на граѓанската литература. Почнала да се развива интерес за народна литература помеѓу македонскиот народ. Во овој период се развило собирањето. Браќата Миладиновци се поврзани со дејноста на собирање. Освен нив друг истакнат собирач е Марко Цепенков.

Added to timeline:

14 Sep 2017
0
0
140
Историја на Македонскиот Јазик
Проект на Карина Митрева и Ребека Костовска IX 3

Date:

jan 1, 1855
Now
~ 164 years ago

Images:

PayPal - The safer, easier way to pay online!logo
About & FeedbackTermsPrivacy