13
/
en
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
30016
2803
2

aug 2, 1944 - На Првото заседание на АСНОМ кое се одржало во манастирот Прохор Пчински,било донесено решение за воведување на македонскиот јазик како службен јазик во македонската држава,2 август 1944 год.

Added to timeline:

11 months ago
0
0
110
Историја на македонскиот јазик

Date:

aug 2, 1944
Now
~ 74 years ago
FeedbackAboutTermsPrivacy