18
/
en
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
28219
2599
2

jan 2, 863 - Моравска мисија

Description:

мисијата на св. Кирил и Методиј во Моравија била да го шират Христовото учење на словенски јазик. Кога стигнале, отвориле многу цркви и училишта и оспособиле голем број нови учители.

Added to timeline:

15 Sep 2017
0
0
236
Историја на Македонскиот јазик

Date:

jan 2, 863
Now
~ 1156 years ago
PayPal - The safer, easier way to pay online!logo
About & FeedbackTermsPrivacy