11
/
en
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
28213
2585
1

sep 19, 1900 - Пробивот на народниот македонски јазик во писмена уботреба

Description:

Македонскиот народен јазик почнал да се упторебува во писмена форма, наместо црковно-словенскиот јазик

Added to timeline:

5 months ago
0
0
123
Проект

Date:

sep 19, 1900
Now
~ 117 years ago
FeedbackPremiumAboutTermsPrivacy