18
/
en
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
28052
2583
1

nov 17, 1809 - Димитар Миладинов

Description:

Тој учел во Св. Наум, идејата за собирање ја добил како учител, во 24.06.1861 го издал Зборникот за народни умотворенија

Added to timeline:

11 Sep 2017
0
0
169
Историја На Македонскиот Јазик
Анастасиа Талева, Ивана Џатевска, Бојан Благоески, Стефан Сп...

Date:

nov 17, 1809
Now
~ 209 years ago

Images:

PayPal - The safer, easier way to pay online!logo
About & FeedbackTermsPrivacy