17
/
en
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
26316
1883
2

mar 13, 1929 - Матеја Матевски

Description:

Македонски поет, литературен и театарски критичар, есеист, преведувач. Завршил Филолошки факултет во Скопје. Работел во Македонската радиотелевизија како новинар, уредник на културните и литературните програми, потоа како главен уредник и директор на Телевизија и генерален директор на Радиотелевизија Скопје.
Матевски е член на МАНУ и бил негов претседател во периодот 2001 - 2004 година.
Дела:

Added to timeline:

14 Sep 2017
0
0
218
Историја на Македонскиот јазик

Date:

mar 13, 1929
Now
~ 89 years ago

Images:

PayPal - The safer, easier way to pay online!logo
About & FeedbackTermsPrivacy