18
/
en
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
25573
2341
2

jan 1, 1850 - Почеток на граѓанска литература

Description:

Во средината на XIX, во Македонија се забележуваат почетоците на граѓанската литература, наспроти дотогашната црковна книжевност на првите македонски просветители.

Added to timeline:

17 Sep 2017
0
0
174
ИСТОРИЈА НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК
Изработиле: Анастасија Атанасовска и Инес Неделковска

Date:

jan 1, 1850
Now
~ 169 years ago
PayPal - The safer, easier way to pay online!logo
About & FeedbackTermsPrivacy