18
/
en
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
25572
2341
2

may 5, 1945 - Решение за одобрување на современата Македонска азбука - Кирилица.

Description:

На 5 Мај 1945 година Народната влада на Македонија донела решение за одобрување на Македонска Кирилицата составена по налог на АНОМ и изработена од страна на јазичната комисија.

Added to timeline:

17 Sep 2017
0
0
161
ИСТОРИЈА НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК
Изработиле: Анастасија Атанасовска и Инес Неделковска

Date:

may 5, 1945
Now
~ 73 years ago
PayPal - The safer, easier way to pay online!logo
About & FeedbackTermsPrivacy