19
/
en
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
24711
2230
2

jan 1, 1903 - Стандардизирање на македонскиот јазик

Description:

Крсте Петков Мисирков во неговото дело „За македонцките работи“ издадено во 1903 година се залага за стандардизирање на македонскиот литературен јазик базиран централните говори со користење на македонска кирилица.

Added to timeline:

15 Sep 2017
0
0
154
Историја на македонскиот јазик
Опис на развојот на македонскиот јазик

Date:

jan 1, 1903
Now
~ 116 years ago
PayPal - The safer, easier way to pay online!logo
About & FeedbackTermsPrivacy