21
/de/
de
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
30262
2835
2

5 Aug 870 Jahr - Создавање на Глаголицата

Beschreibung:

Браќата Кирил и Методиј ја создале глаголицата за да можат да вршат превод на Библијата. Таа имала 38 букви

Zugefügt zum Band der Zeit:

12 Sep 2017
0
0
165
Историја на Македонскиот Јазик
Изработиле: Андреј Велјаноски
Стефан Ѓошов
Иво Угриноски
I...

Datum:

5 Aug 870 Jahr
Jetzt
~ 1149 years ago
PayPal - The safer, easier way to pay online!logo
About & FeedbackVereinbarungPrivatheit