18
/it/
it
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
28219
2599
2

2 gen 863 anni - Моравска мисија

Descrizione:

мисијата на св. Кирил и Методиј во Моравија била да го шират Христовото учење на словенски јазик. Кога стигнале, отвориле многу цркви и училишта и оспособиле голем број нови учители.

Aggiunto al nastro di tempo:

15 set 2017
0
0
236
Историја на Македонскиот јазик

Data:

2 gen 863 anni
Adesso
~ 1156 years ago
PayPal - The safer, easier way to pay online!logo
About & FeedbackAccordoPrivatezza