18
/es/
es
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
25572
2341
2

5 mayo 1945 año - Решение за одобрување на современата Македонска азбука - Кирилица.

Descripción:

На 5 Мај 1945 година Народната влада на Македонија донела решение за одобрување на Македонска Кирилицата составена по налог на АНОМ и изработена од страна на јазичната комисија.

Añadido al timeline:

17 sep 2017
0
0
164
ИСТОРИЈА НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК
Изработиле: Анастасија Атанасовска и Инес Неделковска

fecha:

5 mayo 1945 año
Ahora mismo
~ 73 years ago
PayPal - The safer, easier way to pay online!logo
About & FeedbackAcuerdoPrivacidad