19
/pt/
pt
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
25573
2341
2

1 jan 1850 ano - Почеток на граѓанска литература

Descrição:

Во средината на XIX, во Македонија се забележуваат почетоците на граѓанската литература, наспроти дотогашната црковна книжевност на првите македонски просветители.

Adicionado na linha do tempo:

17 set 2017
0
0
175
ИСТОРИЈА НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК
Изработиле: Анастасија Атанасовска и Инес Неделковска

Data:

1 jan 1850 ano
Agora
~ 169 years ago
PayPal - The safer, easier way to pay online!logo
About & FeedbackAcordoPrivacidade