17
/fr/
fr
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
25572
2341
2

5 mai 1945 ans - Решение за одобрување на современата Македонска азбука - Кирилица.

Description:

На 5 Мај 1945 година Народната влада на Македонија донела решение за одобрување на Македонска Кирилицата составена по налог на АНОМ и изработена од страна на јазичната комисија.

Ajouté au bande de temps:

17 sept. 2017
0
0
156
ИСТОРИЈА НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК
Изработиле: Анастасија Атанасовска и Инес Неделковска

Date:

5 mai 1945 ans
Maintenaint
~ 73 years ago
PayPal - The safer, easier way to pay online!logo
About & FeedbackUn accordConfidentialité