18
/
en
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
34155
2836
2

jan 7, 1809 - Собирачи

Description:

Константин Миладинов бил македонски собирач на народни умотворби и поет.

Димитар Миладинов - учел во Св. Наум, идејата за собирање ја добил како учител, во 24.06.1861 го издал Зборникот за народни умотворенија

Added to timeline:

14 Sep 2017
0
0
122
Историја на македонскиот јазик
Изработиле: Марио Спиров
Атанас Зафироски
IX - 4

Date:

jan 7, 1809
Now
~ 210 years ago

Images:

PayPal - The safer, easier way to pay online!logo
About & FeedbackTermsPrivacy