16
/
en
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
30485
2872
2

jan 1, 1301 - Зацврстување на народниот јазик во црковната литература

Description:

-во XIV век се засилила српската варијанта на старословенскиот јазик.

Added to timeline:

14 Sep 2017
0
0
131
Историја на македонскиот јазик
Изработиле- Ангела Георгиевска и Дамјан Капкоски IX2

Date:

jan 1, 1301
Now
~ 718 years ago
PayPal - The safer, easier way to pay online!logo
About & FeedbackTermsPrivacy