13
/
en
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
30482
2872
2

jan 1, 863 - Почеток на старослоенскиот период-глаголица

Description:

-Словенската писменост била создадена во втората половина на IX век кога Кирил ја составил првата словенска азбука-глаголица.
-старословенскиот период трае до XII век.

Added to timeline:

11 months ago
0
0
116
Историја на македонскиот јазик
Изработиле- Ангела Георгиевска и Дамјан Капкоски IX2

Date:

jan 1, 863
Now
~ 1156 years ago
FeedbackAboutTermsPrivacy