18
/
en
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
30310
2839
1

may 8, 1786 - Многу селани ги напуштале селата и оделе во градовите на Македонија. Таму почнало да се развива занаетчиството и се создале моќни еснафи. Тогашните трговци материјално ги помагале нашите први писатели.

Added to timeline:

12 Sep 2017
0
0
148
New timeline

Date:

may 8, 1786
Now
~ 232 years ago
PayPal - The safer, easier way to pay online!logo
About & FeedbackTermsPrivacy