16
/
en
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
30258
2833
2

feb 17, 1595 - Во времето на Отоманската империја писменоста доживува опаѓање. Нејзиниот јазик уште повеќе се оддалечува од старословенската основа, затоа што во живиот народен говор веќе биле насобрани повеќе изразити промени.

Added to timeline:

12 Sep 2017
0
0
92
timeline
timeline po mkd

Date:

feb 17, 1595
Now
~ 423 years ago
PayPal - The safer, easier way to pay online!logo
About & FeedbackTermsPrivacy