16
/
en
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
30257
2833
2

feb 17, 1397 - Од 14 век во Македонија започнува да се засилува влијанието на српската варијанта на старословенскиот јазик. Причина за тоа било приклучувањето на Македонските краишта кон тогашната српска држава

Added to timeline:

12 Sep 2017
0
0
92
timeline
timeline po mkd

Date:

feb 17, 1397
Now
~ 622 years ago
PayPal - The safer, easier way to pay online!logo
About & FeedbackTermsPrivacy