13
/
en
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
30255
2833
2

feb 17, 1097 - Една од најважните и најкарактеристичните промени што го зафатиле македонскиот јазик се граматичките промени. Граматиката на македонскиот јазик и граматиката на старословенскиот јазик почнале сосема да се разликуваат со свои граматички црти.

Added to timeline:

11 months ago
0
0
84
timeline
timeline po mkd

Date:

feb 17, 1097
Now
~ 922 years ago
FeedbackAboutTermsPrivacy