18
/
en
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
30040
2804
2

jan 2, 1914 - Во периодот меѓу двете светски војни оживува литературната дејност

Description:

Се издаваат поетски збирки:''Бели мугри'',''Мскавици'',''Пеш по светот''.
Се изведуваат драмите:''Ленче Кумановче'',''Печалбари'',''Парите се отепувачка''.

Added to timeline:

14 Sep 2017
0
0
147
New timeline
Историјата на Македонскиот јазик

Date:

jan 2, 1914
Now
~ 105 years ago
PayPal - The safer, easier way to pay online!logo
About & FeedbackTermsPrivacy