13
/
en
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
30034
2804
2

jan 31, 1550 - Период на ''дамаскин''

Description:

Елементи од народниот говор почнувал да се преименува во црковната литература.

Added to timeline:

11 months ago
0
0
137
New timeline
Историјата на Македонскиот јазик

Date:

jan 31, 1550
Now
~ 468 years ago
FeedbackAboutTermsPrivacy