18
/
en
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
30031
2804
2

jan 3, 863 - Моравска мисија

Description:

Ќирил и Методиј со своите помошници отишле во Моравија и ја ширеле богослужбата на словенски јазик,обучувајки и многу нови учители
Германското свештенство ги прогонувале и обвиниле за ерес и се пожалиле на папата.

Added to timeline:

14 Sep 2017
0
0
147
New timeline
Историјата на Македонскиот јазик

Date:

jan 3, 863
Now
~ 1156 years ago
PayPal - The safer, easier way to pay online!logo
About & FeedbackTermsPrivacy