18
/
en
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
29860
2787
2

jun 16, 1400 - Средновековен период

Description:

Средновековниот македонски јазик - развој на макеоднскиот писмен јазик од старословенскиот јазик до неговата современа употреба го опфаќа периодот од XII век до почетокот на XIX век.

Added to timeline:

16 Sep 2017
0
0
147
New timeline

Date:

jun 16, 1400
Now
~ 619 years ago
PayPal - The safer, easier way to pay online!logo
About & FeedbackTermsPrivacy