17
/
en
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
29784
2780
2

jan 15, 863 - Моравска мисија

Description:

Кирил и Методиј и нивните помошници заминале за Моравија. Отвориле училишта и цркви во кои ја ширеле верата и просветата на словенски јазик.Германското свештенство ги обвинило за ерес и ги прогонувале.

Added to timeline:

12 Sep 2017
0
0
105
New timeline
Историја на македонскиот јазик

Date:

jan 15, 863
Now
~ 1156 years ago
PayPal - The safer, easier way to pay online!logo
About & FeedbackTermsPrivacy