17
/
en
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
26467
1883
2

sep 8, 1991 - РЕФЕРЕНДУМ ЗА НЕЗАВИСНОСТ НА МАКЕДОНИЈА

Description:

95% од граѓаните што излегле на референдумот, позитивно одговориле на референдумско прашање: „Дали сте за самостојна Македонија со право да стапи во иден сојуз на суверени држави на Југославија“?
Резултатите само по себе говорат за успешноста на Референдумот. Комисијата ја констатирала масовноста на граѓаните со право на глас во Македонија кои се изјасниле "за" самостојна и суверена Македонија.
На референдумот му претходела Декларација за независност што првиот повеќепартиски Македонски парламент што ја усвоила на 25 јануари 1991 година.

Added to timeline:

14 Sep 2017
0
0
218
Историја на Македонскиот јазик

Date:

sep 8, 1991
Now
~ 27 years ago
PayPal - The safer, easier way to pay online!logo
About & FeedbackTermsPrivacy