16
/
en
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
20453
1883
2

nov 23, 499 - 6 век од новата ера: ГОЛЕМА ПРЕСЕЛБА НА НАРОДИТЕ

Description:

Многу народи, вклучувајќи ги и Словените, ја напуштаат својата татковина зад планините Карпати и се населуваат кон Источна низина, Балканскиот полуостров и средна Европа. Словените го населуваат Балканскиот полуостров и започнуваат да ја градат својата култура на тоа тло.

Added to timeline:

14 Sep 2017
0
0
214
Историја на Македонскиот јазик

Date:

nov 23, 499
Now
~ 1519 years ago

Images:

PayPal - The safer, easier way to pay online!logo
About & FeedbackTermsPrivacy