17
/de/
de
AIzaSyCYaC8UkdPkQKLFUmpasLV5eC3M802CrcA
25572
2341
2

5 Mai 1945 Jahr - Решение за одобрување на современата Македонска азбука - Кирилица.

Beschreibung:

На 5 Мај 1945 година Народната влада на Македонија донела решение за одобрување на Македонска Кирилицата составена по налог на АНОМ и изработена од страна на јазичната комисија.

Zugefügt zum Band der Zeit:

17 Sep 2017
0
0
156
ИСТОРИЈА НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК
Изработиле: Анастасија Атанасовска и Инес Неделковска

Datum:

5 Mai 1945 Jahr
Jetzt
~ 73 years ago
PayPal - The safer, easier way to pay online!logo
About & FeedbackVereinbarungPrivatheit